вівторок, 17 жовтня 2017 р.

14 жовтня - свято Покрови, День захисника України та День українського козацтва



       14 жовтня - свято Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву — Козацька Покрова. На виконання Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року свято Покрови в Україні відзначається ще й як День захисника України та День українського козацтва.
      Так 13 жовтня відбулося традиційне родинно-шкільне свято і у ЗОШ №2. Це був день мужності, сили, козацької відваги та розуму. Тут були і козацькі пісні, і вірші про історію козацтва, і спортивні змагання.
       Розпочалося свято з урочистої посвяти в козачата учнів 1 класу. Маленькі школярі продемонстрували свої вокальні таланти, знання про свято Покрови та славних козаків, чим довели, що гідні носити почесне звання «козачата».
       Далі розпочалися спортивні змагання, де брали участь збірні команд 5 – 10 класів. Команди звалися на козацький лад: команда «Козацька люлька» та команда «Чайки». Їх очікувало декілька видів змагань. Перемогу здобула команда «Козацька люлька».
       І самим учасникам і глядачам надзвичайно сподобався такий формат заходу, мета якого є виховати справжнього патріота своєї батьківщини, пропагувати здоровий спосіб життя, але з потужним засобом виховання патріотизму й національної свідомості.








Немає коментарів:

Дописати коментар