четвер, 26 жовтня 2017 р.

Єднання з японською культурою

           В рамках року Японії в Україні у навчальному закладі було проведено ряд заходів. Класний керівник 8 класу Перегон Анна Дмитрівна (вчитель біології) провела виховний захід, на якому школярі дізналися про традиції, звичаї та культуру східного міста – Японія. Разом з вчителем діти створили чудову квіткову композицію під назвою «Квітуча Японія», та відтворили японську традицію «Чайної церемонії».
           Під керівництвом вчителя історії Миколаєнко Лілії Василівни учні підготували безліч цікавих проектів на тему «Японія – країна вранішнього сонця». Зокрема  відомості про національну символіку країни: прапор, герб, гімн. А також  про населення та економіку дивовижного міста. Цікаві статті про свято цвітіння сакури в Японії, яке називається Ханамі - милування квітами.

        Бібліотекар школи Мироненко Олена Анатоліївна підготувала «Огляд японської літератури», де  представлені твори талановитих майстрів японської художньої літератури, поетів та письменників, а саме: Рюноске Акутогави, Кобо Абе, Сей Шьонаґона, Ибусе Масудзі, Кобаясі Кютзо, Нобелівського лауреата в галузі літератури Ясунарі Кавабати, сучасного і дуже модного серед молоді японського письменника Харукі Муракамі, твори якого підкорюють серця та вражають уяву мільйонів читачів в усьому світі, та багатьох інших. 
            






Немає коментарів:

Дописати коментар